Manege&Ruiterbond

Manege Emmelerbos is aangesloten bij de Manege&Ruiterbond. Dat wil zeggen dat iedereen die zich bij ons aansluit als rijdend lid, zich automatisch ook aansluit bij deze bond. Het lidmaatschap bedraagt 18 euro (jaarlijkse contributie). Je ontvangt dan het bijbehorende Ruiterpaspoort en het kwartaal magazine De Manegeruiter. Website: www.manegeruiterbond.nl

Ukkielessen 5jr t/m 8jr – max. 5 pers. – 30 min.

Voor de jongste kinderen hebben we kleine lessen met maximaal 5 kinderen. Deze lessen duren een half uur zodat de kinderen het goed aankunnen, rekening houdende met zowel de groei en kracht van het kind als ook de concentratie. Op deze manier kunnen ze op een rustige en veilige manier kennismaken met het paardrijden en zijn ze goed voorbereid als ze later naar de uurles gaan. Bij de ukkielessen verplichten wij naast de cap ook de bodyprotector.

Jeugdlessen 8jr t/m 17jr – max. 8 pers. – 60 min.

Vanaf 8 jr kunnen de kinderen doorstromen naar of starten in de jeugdlessen. Dit zijn uurlessen met maximaal 8 kinderen. Bij de jeugdlessen is de bodyprotector vanaf 9 jaar niet meer verplicht, al moedigen wij het gebruik ervan wel aan. Wanneer er gesprongen wordt in de les is de bodyprotector altijd verplicht.

Volwassenlessen vanaf 18jr – max. 8 pers. – 60 min.

In de volwassenlessen rijden wij met maximaal 8 personen en verplichten wij de bodyprotector alleen als er gesprongen wordt.

Wandelritje

Voor wie niet in de bak wil rijden of nog niet veel ervaring heeft en naast de gewone les gewoon lekker een keer een ommetje door het bos wil maken hebben we wandelritjes. Op deze ritjes wordt er alleen gestapt met een begeleider bij het paard of de pony. Ook super leuk om een keer samen met je kind te doen! Op deze ritjes maken we een rondje door het Emmelerbos van 15 á 20 min. Geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Zowel onze shet, grotere pony’s en paarden gaan graag met u mee op pad! Per wandelrit nemen we 1 tot 3 personen mee.

Veelgestelde vragen:

  • Is er verschil tussen een pony of paarden-leskaart? Jeugd en volwassenen rijden bij ons op zowel pony’s als paarden, natuurlijk houden we daarbij rekening met de lengte en het gewicht van de ruiter.Er is dus geen verschil in leskaart met betrekking tot paarden/pony’s, wel met betrekking tot de leeftijd van de ruiter.
  • Wat als ik een les niet kan komen? Wanneer deze les op tijd (uiterlijk 24 uur van tevoren) afgezegd wordt kan deze binnen het lopende kwartaal ingehaald worden. Ook als je de les mist door een feestdag kun je deze inhalen, houd hiermee wel rekening dat sommige feestdagen aan het einde van het kwartaal komen, deze kan je dan vaak beter eerder in het kwartaal al inhalen!
  • Als ik een losse les rijdt om te kijken hoe het bij jullie is, moet ik dan ook gelijk lid worden van de Manege&Ruiterbond incl. de contributie daarvan? Je neemt voordat je deze les rijdt onze stalreglementen door en vult dan ook voor deze les het M&RB formulier in. Besluit je niet door te gaan dan vernietigen we het formulier en betaal je dus geen contributie. Besluit je door te gaan dan houden wij het formulier in onze administratie en wordt de contributie voldaan.
  • Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust! Goede vragen zullen we hier aan de lijst toevoegen 🙂